Losse activiteiten zomer

 
*Wandelingen naar meren en watervallen, gletsjers en kruizen, almhutjes en alpenweides.
Een halve dag á 30,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur - 12.30/13.30 uur. (ongeveer 2 tot 2,5 uur wandelen) Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug
Een hele dag á 45,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur 15.00/16.00 uur (3 tot 5 uur wandelen)
 
Losse activiteiten zomer
 
Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers tot maximaal 8 deelnemers tenzij er een 2e gids mee loopt. Liftkaartjes en/of tolwegen dan wel entreekaartjes  zijn voor eigen rekening. Ook de eventuele drankjes of maaltijden onderweg.
 
Meerijden met de DogWalkTrail bus is mogelijk (indien plaats beschikbaar en mits de hond(en) sociaal zijn) Meerijden kost á 3,00 per persoon per dag.
 
Losse activiteiten zomer
 
*Waterspektakel (kanovaren, suppen en waterfietsen) á 35,00 p.p. minimaal 3 deelnemers tot
maximaal 8 deelnemers inclusief boten en sups.
 
`* steppen met de hond á 25,00 p.p. minimaal 2 en maximaal 3 deelnemers Inclusief step
 
Op aanvraag is het mogelijk zonder hond te raften, canyoning of andere outdoor activiteiten te doen.
 
Heb je een minder goede conditie of heb je medische klachten dan zijn er genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen. Info bij DogWalkTrail of de beheerder van de DogMountainInn.
 
Niveau van de wandelingen:
 
Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je heel slecht zijn in stijgen is het beter te kiezen voor vlakkere wandelingen en wandelingen waar alleen zal worden gedaald.
 
Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
 
Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen)  of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.
 
Losse activiteiten zomer
 
Er bestaan ook nog technische moeilijke zwarte wandelingen maar deze zijn alleen met een privé gids te boeken.
 
Heb je een minder goede conditie of heb je medische klachten dan zijn er genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen. Info bij DogWalkTrail of de beheerder van de DogMountainInn.
 
Er is ook een mogelijkheid tot een cursusdag bergwandelen met je hond in de bergen. Deze dag vindt plaats op maandag zodat je er de gehele week profijt van hebt. We vragen je deze dag wel vooraf aan te vragen. Dit is ter plaatse aanvragen niet mogelijk vanwege het theorie gedeelte.
 
Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of uw kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).
 
Losse activiteiten zomer
Terug naar boven