Rauw vlees in Oostenrijk

 
Rauw vlees in Oostenrijk
 

Sinds maart 2013 heeft Zell am See nu ook een dierenwinkel die Barf verkoopt. Nog steeds staat dit in de kinderschoenen dus is het nog steeds noodzaak dat jullie van te voren door geven wat jullie nodig hebben. Voordeel is wel dat je nu meer dan 7 kilo kunt bestellen.
We hebben nog steeds de  leverancier die vanuit een ander deel van Oostenrijk iedere maand naar de stad Salzburg komt om daar rauw vlees te leveren. Omdat de winkel in Zell am See niet heel veel soorten vlees heeft rijden wij nog steeds 1 x in de 3 maanden naar Salzburg om daar nog een paar andere soorten vlees te halen.  Al het vlees wordt geleverd in diepgevroren kilo verpakkingen sommige zijn compleet met groenten en fruit waarvan 80% vlees en 20 % groenten en fruit. Als service naar de DogWalkTrail, appartement Bodhi en DogLogHomes gasten kunnen wij nu rauw vlees op voorbestelling leveren tijdens de vakantie in Oostenrijk.

Onze vriezer opslagcapaciteit is echter nog steeds beperkt dus hebben wij nog wel de volgende “regels” voor het bestellen van rauw vlees.

A) Er kan maximaal 12 kilo verpakt gemalen vlees per week besteld worden. (het overige voer kunt u zelf aan te vullen met vlees van de slager, brok of vanzelfsprekend uw eigen alternatief of u probeert zelf in de winkel in Zell am see nog wat extra vlees te krijgen.

B) Jullie kunnen helaas geen keuze opgeven van vleessoort maar wel zullen we natuurlijk zoveel mogelijk verschillende vlees soorten geven. De winkel heeft ook niet elke keer alles op voorraad en we krijgen dan nog een deel uit Salzburg dus we kunnen iedere maand weer kijken wat we hebben.

C) Prijs per kilo is iets duurder geworden  € 6,00 per kilo en 1 malig € 5,00 per bestelling voor de opslag en rijkosten.

Vleessoorten kunnen zijn:

Een kippenvlees mix, mix van verschillende soorten vlees in 1 verpakking, pens, hart, eend, geit en rund. Heeft u hond een allergie voor bepaald vlees dan moet u dit even aangeven. Al het vlees komt uit Oostenrijk en komt van scharreldieren. Ook het vlees van de slager  komt van dieren die geboren en geslacht zijn in Oostenrijk en wellicht zelfs uit de streek. U weet van dit vlees zeker dat het in de wei gelopen heeft.

Geeft u bij uw reservering of ruim van te voren (minimaal 2 maanden) even aan dat u vlees wilt bestellen, dan kunnen wij u aangeven wat de kosten zijn en indien u op korte termijn boekt of dit nog kan worden geleverd.

In het grote huis The Lodge en appartement Bodhi zullen we het bestelde vlees in uw vriezer neerleggen voordat u aankomt. Echter is de vriezer van The Cabin niet groot genoeg. In dat geval kunt u bij ons 1 x in de 2 of 3 dagen het vlees komen ophalen. U krijgt in principe voor 6 dagen vlees. We leggen namelijk op zaterdag het diepgevroren vlees in uw ijskast of vriezer. Op zondag hebben de honden dan ontdooid vlees.

(let op: Als u een Grossglockner, DogTrekking, XL of XXL week heeft geboekt is het niet mogelijk rauw vlees te geven. Wij raden u aan om te zorgen dat uw hond gewend is aan een brok zodat hij/zij in ieder geval 5 dagen brokken kan verdragen)

Als alternatief is wel mogelijk om K9 te voeren. Handig voor op reis: http://www.k9natural.nl/

 
BARF
 
Rauw vlees in Oostenrijk
 

Een BARF (in dit geval een ei) etende hond.

BARF is een acroniem voor "Bones And Raw Food" of ook "Biologically Appropriate Raw Food", waarvan onder andere de Australische dierenarts Ian Billinghurst een groot propagandist is. De term wordt gebruikt om het zelf samenstellen van verse rauwe voeding voor honden aan te duiden.

Samenstelling

Er wordt gebruik gemaakt van geschikte rauwe botten, spiervlees, orgaanvlees, gepureerde groentes en aanvullingen zoals rauwe eieren en zuivel.

Honden worden doorgaans gevoerd met ongeveer 40% à 60% vleesbotten, die ongeveer 50% vlees en 50% bot bevatten. Kale botten worden niet gevoerd. Honden die net overschakelen van brokken naar BARF, starten vaak met zachte botten van kleine dieren zoals kip, eend, kwartel, fazant, konijn en parelhoen. Honden die wat meer ervaring hebben, eten ook botten van grotere dieren zoals geit, lam, kalf en ree. Echter, alleen de botten die niet-dragend zijn geweest, dit betekent dat men bijvoorbeeld ribben voert, maar geen poten. Deze vleesbotten worden daarnaast vaak aangevuld met 15% tot 20% orgaanvlees zoals hart, lever, nieren, pens en hersenen. 10% à 15% groentemix, 15% vlees en 5% gezonde tafelrestjes en extra's zoals rauwe eieren en zuivel.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Meer info over Carnivoer en verkooppunt: www.carnivoer.nl

Terug naar boven